България е кандидат за домакин на Световното по футбол за бездомни'2016

OFFNews 16 април 2014 в 18:55 2090 0

Актрисата Теодора Духовникова и писателят Георги Господинов (вдясно).
Актрисата Теодора Духовникова и писателят Георги Господинов (вдясно).

Страната ни е подала заявка за домакинство на Световното първенство по футбол за бездомни през 2016 г.

"Домакинът би трябвало да бъде избран в началото на следващата година. Все още нямам информация кои са останалите кандидати, но шансовете ни се увеличават, ако няма страни извън Европа, които да са изявили желание да организират престижния форум", каза Виктор Кирков, изпълнителен директор на "Спортс мениджмънт България", която държи правата за развиването на проекта в България.

Според него обаче традицията е такава, че първенството се провежда 2 години в Европа, а третата отива на друг континент. Тъй като тази година то ще се проведе в Чили, а следващата в Холандия, по всичко изглежда, че родината ни има голям шанс да спечели кандидатурата.

"Дори и да не получим правото да организираме световното през 2016, година по-късно шансовете ни ще бъдат много по-големи", добави Кирков.

На тазгодишното състезание футболистите ни ще са предвождани от новия си селекционер Младен Христов.

Като посланици на "Отбора на надеждата" бяха представени актрисата Теодора Духовникова и писателят Георги Господинов. Двамата ще участват в инициативи, насочени към деца и младежи в неравностойно положение и извън отбора за бездомни.

Очаква се да се проведе и благотворителен турнир по уличен футбол, в който ще участват известни нашенски писатели и актьори.

Съвместно с Държавната агенция за закрила на детето през лятото ще се проведе конкурс за разказ на тема "Аз и моята история" във всички социални институции за лица под 18 години в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови