Борислав Михайлов: Футболистите подведоха треньора

ОFFNews 20 ноември 2014 в 17:35 4430 3

Бившите дългогодишни съотборници в националния отбор на България - Любослав Пенев и Борислав Михайлов

„Футболистите подведоха треньора. Много от тях не знаят какво е да си футболист на националния отбор“. Това каза президентът на БФС Борислав Михайлов малко след освобождаването на Любослав Пенев от поста национален селекционер. 

Президентът на БФС и дългогодишен вратар на националния отбор на България Борислав Михайлов заяви след събранието на Изпълкома на БФС, че много съжалява за освобождаването на бившия му съотборник Любослав Пенев от поста старши треньор на националния отбор.

Според Михайлов, Пенев е постигнал много с тима, а главни виновници за пропадането са играчите, които „не го заслужават“.

„Той (Любо Пенев) със сигурност е отлепил по някакъв начин, но в момента сме четвърти в групата с 4 точки. Той наистина направи много хубави неща и мен ме е много яд, че се разделям с него. Вкара дисциплина, вкара много неща, но тези играчи очевидно не го заслужават."

„Със сигурност футболистите са най-виновни, но треньорът трябва да им въздейства. Те му повлияха със сигурност, някои се самозабравиха. Ние сме приятели, играли сме заедно“, каза още Михайлов.

„Виждате – Гърция пада, на другия ден смениха треньора. Босна и Херцеговина загубиха от Израел и треньора си подаде оставка. Това си е лично решение. Нормално е. Всички знаем кои са виновните - това са играчите, със сигурност.“, категоричен бе той.

Борислав Михайлов продължи с критиката си към футболистите и разкри какви биха били премиите при евентуално класиране на ЕВРО 2016, което обаче вече изглежда почти невъзможно.

„Това са други поколения. Няма нищо по-мотивиращо от това да те извикат в националния отбор. Те са мотивирани и финансово. Ако се бяха класирали, щяха да си разделят 2 милиона и половина евро. Освен честта - тя е велико нещо.“, 

"Аз съжалявам, че се разделям с него и днес. Има една година, по-добре да се опита нещо друго. Живот и здраве, нека намерим треньора. Този път ще има задача не трето място, а подмладяване на отбора. А последните 3 години правехме подмладяване и опитвахме да се класираме.“, завърши президентът на БФС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!