Facebook с нова търсачка

16 януари 2013 в 09:30 2014 1

Социалната мрежа Фейсбук вече има нова, разширена версия на търсещата си машина. Официално търсачката Graph Search бе представена на пресконференция от основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг на 15 януари.

Концепцията на Graph Search е "да можете да откриете повече за това, което търсите чрез вашите приятели и познати, питайки на прост английски", пише Forbes.

"В Graph Search вие комбинирате фрази (например "моите приятели в New York, които харесват Jay-Z") за да извлечете информацията за хората, местата, снимките или друго съдържание, което е било споделено във Фейсбук", каза Ларс Расмусен, мениджър в компанията.

Graph Search не позволява търсене в цялата мрежа, а само в социалната мрежа, подчерта Зукърбърг.

Той заяви, че новата функция ще бъде "съобразена с критериите за конфиденциалност" на публикуваните данни, но призна, че търсещият информация ще получи само това, което споделящият е пожелал да разкрие публично.

В първия ден от стартирането на търсачката, беше достъпна само нейна бета версия, засега търсенето в постове или на различни действия (като например прослушването на песни) не е достъпно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови