50 000 резервации на ден от чужбина губят гръцките хотели

OFFNews 02 юли 2015 в 18:30 2838 16

Гръцките хотели губят по 50 000 резервации от чужбина на ден, съобщиха гръцки медии, позовавайки се на данни от Асоциацията на гръцките туристически агенции СЕТЕ.

Основната причина за тази тенденция е неопределеното положение с разплащанията в страната след затварянето на банките в понеделник и налагане на лимити за теглене на пари от банкомат, посочи председателят на Асоциацията Андреас Андреадис.

Ситуацията е сложна и като се има предвид, че цели 20% от всички резервации за годината са от типа на т.нар. „резервации в последния момент“, които се правят няколко дни преди пътуването, допълни той.

Сред проблемите на туристическия сектор е и недостигът на достатъчно налични финансови средства, особено за ресторантите и хотелите, тъй като голяма част от доставчиците им държат на кеш плащане.

Запасите от хранителни продукти и стоки от първа необходимост в хотелите ще стигнат до средата на следващата седмица, посочи Андреадис.

Други представители на туристическия бизнес обаче коментират, че основната част от отменените резервации идват от гърци, а отмени на резервации от чужденци почти няма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

16

Johann Ethan

10.07 2018 в 19:50

Здравейте,
Имате ли нужда от личен / бизнес заем с нисък лихвен процент? Ако да, свържете се с нас за повече информация по имейл: pataibalint01(AT)gmail.com

Оферта за заем.