37 души са убити при атентат в Тунис (обновена)

OFFNews 26 юни 2015 в 15:13 10658 0

37 души са убити при нападение на въоръжени мъже в хотел в Тунис. Нападението станало в хотел Riu Imperial Marhaba в курорта Сус. Броят на жертвите не е окончателен и е възможно да расте.

Тунизийските сили за сигурност са влезли в престрелка с нападателите.

Загиналите са били гости на хотела, съобщават властите в Тунис. Според местно радио жертвите са предимно германски и британски туристи.

Според разпространени кадри от мястото на трагедията, някои от тях са били застреляни на плажа пред хотела. Голяма част от гостите на хотела са се барикадирали в стаите си.

Според местни медии е имало атака над два хотела в курорта. 

Гост на хотела Джон Йоман пусна снимка в Twitter, обяснявайки, че се е барикадирал в стаята си, след като чул изстрелите

Полицията обяви, че нападателят е един. Той е бил въоръжен с автомат "Калашников" и е бил ликвидиран от полицията.

Властите са го идентифицирали като студент, който не е бил познат на полицията. 

Пред Sky News един от туристите в хотела Гари Пайн разказа, че по време на атаката бил на плажа. Той и неговите приятели чули гърмежи, които първоначално пимислили, че идват от пиратки. Това било последвано от експлозия в съседния хотел. 

Сус е един от най-популярните курорти на Тунис, в който често отпускат туристи от Европа. 

Северноафриканската държава е в повишено ниво на тревога след нападението в музея "Бардо" в столицата, при което бяха убити няколко чуждестранни туристи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови