36 загинали при свлачище в Хирошима

ОFFNews 20 август 2014 в 17:50 3055 0

Най-малко 36 души са загинали, в това число и деца, при свлачище в покрайнините на град Хирошима в Япония, съобщи Ройтерс.

Властите съобщават, че повсяка вероятност броят на жертвите ще се увеличи. 

Природното бедствие в югозападния японски град е било предизвикано от проливни дъждове. Калните потоци изненадали местните жители посред нощ, като погълнали цели къщи в няколко квартала в протежение на около 20 км.

Спасителните екипи използват хеликоптери, за да изведат някои от жителите от техните откъснати от света домове. Улиците са затрупани с кал и камъни. Спасителната операция се провежда в радиус от 5 км от центъра на града.

Властите в Хирошима издадоха заповед за евакуация около час след инцидента.

"Нещо се е объркало в нашите анализи на ситуацията... Не успяхме да евакуираме хората в навечерието на бедствието", каза служител на пожарната в града.

В последните дни в Хирошима паднаха рекордни валежи и се образуваха свлачища в различни части на града, където беше известно, че има такъв риск.

В последните седмици два тайфуна преминаха през Япония и отнеха живота на най-малко 17 души. Десетки хора бяха ранени, а материалните щети бяха значителни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови