18-годишна терористка иска да забиe на кол главата на Камерън

ОFFNews 09 септември 2014 в 18:36 10264 15

Британката, заплашила премиера на страната.

Снимка Туитър.

Британката, заплашила премиера на страната.

Британска джихадистка е осъдила "водените от Дейвид Камерън войни срещу мюсюлманите" и е поискала да набучи главата му на кол, съобщи "Дейли мейл".

Смята се, че 18-годишната англичанка живее в града убежище на "Ислямска държава" - Рака, намиращ се в североизточната част на Сирия.

Тя разкритикува и плановете на Камерън да спре джихадистите да се върнат обратно в Англия.

Младата жена твърди, че не й пука, дори да й отнемат английското гражданство.

Заплахата към Камерън идва в момент, когато все повече млади момичета напускат семействата си във Великобритания, за да се присъединят към джихада в Сирия.


В Туитър момичето написа: "Ин ша Аллах ("по волята на Аллах") ще дойде ден, когато главата на Дейвид Камерън ще бъде забучена на кол, защото той продължава да води война срещу защитниците на Аллах".

През изминалите седмици тя призова черното знаме на "Ислямска държава" да бъде издигнато над улица "Даунинг стрийт" в Лондон (там е резиденцията и работен офис на министър-председателя на Обединеното кралство и главна квартира на правителството на Нейно Величество).

"Може да съм на 18, но знам, че идването ми в шаам ("Ислямска държава") е най-доброто решение. Оставането в Обединеното кралство унищожава твоя ислям", пише тя в Туитър.

Джихадистката е създала своя акаунт в Туитър само ден, след като ученичките близначки Салма и Захра Халейн избягаха от своите семейства в Манчестър към "рая" в Сирия.

Те са дали обет никога повече да не се върнат във Великобритания по примера на брат си и се смята, че вече са женени за бойци на "Ислямска държава".


Вчера беше докладвано, че жени британски джихадистки са част от религиозна полиция в Сирия, която наказа жените за "неислямско" поведение. Ал-Канссаа е бридага, съставена изцяло от жени, оперираща в Рака, чиято водачка се смята, че е Агса Махмуд на 20 г. ог Гласгоу. Специалисти смятат, че близо 60 британки са напуснали страната, за да участват в боевете в Сирия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!