„Шпигел“: Германското разузнаване вижда разцепление в Кремъл

OFFNews 27 юли 2014 в 19:20 11660 12

Владимир Путин

Германското разузнаване (BND) вижда разцепление в ръководството на Русия, съобщи „Шпигел“ в анонс на статия.

Вътрешната борба е между привържениците на твърдия курс към Запада и блока на бизнес елита, а борбата е за това кой да има по-голям контрол над руския президент Владимир Путин, твърди директорът на разузнаването Герхард Шиндлер.

Според BND не е изключено скоро връх да вземат олигарските, които са притеснени от непрекъснатите санкции, които ЕС и САЩ налагат на Русия.

Най-богатите руснаци са около 2% от населението на Русия, но те контролират по-голямата част от икономиката на страната и получават големи поръчки от администрацията на Путин, в това число за строителство на енергийни, инфраструктурни и спортни обекти за милиарди долари.

Вицеканцлерът на Германия Зигмар Габриел призова санкциите срещу Русия да засегнат и олигарсите, тъй като на техните рамене се крепи руската политика.

Трябва да замразим сметките им в европейски банки и да отменим издадените им визи, категоричен е Габриел.
В същото време британският вицепремиер Ник Клег призова FIFA да отмени световното първенство по футбол в Русия през 2018 г. и да не се провежда стартът от Формула 1 в Сочи през октомври.

Путин трябва да разбере, че не може да подлага на изпитание търпението на международната общност отвъд прага на допустимото, да дестабилизира съседна страна, да защитава въоръжените сепаратисти в Източна Украйна и да продължава да се ползва от привилегията да е домакин на световното по футбол, коментира Клег пред „Сънди таймс“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!