Шести ден десетки дирят втората черна кутия на Germanwings

OFFNews 30 март 2015 в 12:30 3520 3

Шести ден продължава търсенето на втората черна кутия на самолета на авиокомпания Germanwings, който на 24 март се разби във френските Алпи, пише испанският вестник El Mundo. 

В площ от почти два хектара, с наклон от 40 до 60 градуса, търсенето на втората черна кутия е "приоритет от самото начало", казва капитанът на спасителните операции.

Тази втора кутия е известна като FDR ("Flight Data Recorder") и записва всички технически данни на полета, така че е особено важна за изясняване на обстоятелствата около произшествието. 

"Важно е да се продължи разследването, но трябва да се действа внимателно и успоредно с работата по идентифициране на жертвите", добави капитанът. 

По думите му има вероятност втората черна кутия да е под развалините. Затова трябва да се работи внимателно и да се вземат всички необходими предпазни мерки, а "това неизбежно отнема време".

На мястото на инцидента всекидневно работят 50 души, като всеки от тях отговаря за различно нещо.

Едни са там, за да идентифицират тела, а други, за да търсят черната кутия.

"Това е колективна работа между различни отбори", коментира старшина Стефан Лаут, който също работи на мястото на катастрофата. 

Инцидентът стана на 24 март, а на борда на самолета имаше 144 пътници и 6 души екипаж. 

Ден по-късно бе намерена първата черна кутия, в която се съхранява звукозапис на разговорите в пилотската кабина.

Основната версия за инцидента е, че вторият пилот Андреас Лубиц е останал сам в кабината, блокирал е достъпът до нея и е разбил машината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!