Шестима задържани за групово изнасилване на швейцарска туристка в Индия

Вероника Шербанова 18 март 2013 в 13:59 4671 0

Шестима мъже са задържани за груповото изнасилване на швейцарска туристка в Индия. Снимка: BBC
Шестима мъже са задържани за груповото изнасилване на швейцарска туристка в Индия. Снимка: BBC

Индийската полиция е задържала шестима мъже за групово изнасилване на швейцарска туристка, съобщи Би Би Си.

39-годишната жена беше изнасилена в петък, докато била на къмпинг със съпруга си в индийския щат Мадхая Прадеш. Двамата решили да преминат разстоянието от Орчхра до Агра – около 250 км, за да видят Тадж Махал и останали да пренощуват в палатка в гориста местност.

Група мъже ги нападнали около 21.30 ч. местно време, като започнали да бият мъжа с дървени пръчки. След това го завързали и изнасилили жената пред очите му. Освен това те задигнали лаптоп и други ценности на двойката, сред които и 10 000 рупии (185 долара).

Шестима мъже са задържани за престъплението. Те са на възраст между 20 и 25 години, обясняват от полицията. Други 20 са разпитани във връзка с груповото изнасилване.

39-годишната жена и съпругът ù са напуснали Мадхая Прадеш и се намират в швейцарското посолство в Делхи.

Изнасилването се случва три месеца след груповото изнасилване на 23-годишната студентка по медицина. Младата жена получи тежки наранявания и почина няколко дни по-късно в болница в Сингапур.

Нападението над Йоти Сингх Пандей в автобус на градския транспорт предизвика поредица от протести в Индия и повдигна въпроса за безнаказаното насилие над индийките.

За изнасилването на студентката бяха обвинени шестима мъже. Преди седмица един от тях – 33-годишният Рам Сингх, който е шофирал автобуса, се самоуби в затвора. Останалите петима все още очакват присъдата си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови