Четирима цивилни убити в Донецк

OFFNews 16 септември 2014 в 16:33 5243 3

Снимка: Ройтерс/Глеб Гаранич

Четирима цивилни бяха убити, а други петима пострадаха в Донецк при възобновени боеве в Източна Украйна, съобщи РИА Новости. 

Минометен снаряд уцелил пътнически автобус и е убил най малко един човек в град Донецк в Източна Украйна. Според данни на агенцията изстрелът е дошъл от поделение на украинската армия. Жертвата е жена.

Черната статистика включва още трима убити цивилни граждани и петима пострадали при възобновяването на конфликта в източния украински град Донецк, който се намира под контрола на сепаратистите, предаде AFP.

Инцидентът се случва ден след като възобновени боеве в източната част на Украйна разклатиха примирието между Киев и проруските сепаратисти.

През изминалия уикенд най-малко шестима загинаха, а екип наблюдатели беше обстрелван със снаряди.

Примирието между Киев и проруските бунтовници започна на 5 септември и беше стабилно въпреки спорадичните прояви на насилие.

Украинският парламент прие днес законопроект, внесен от президента Петро Порошенко, според който дава правото на Донецката и Луганската народни републики право на самоуправление за 3 години. Законопроектът включва още защита на руския език и амнистия за бунтовниците.

Лидерът на бунтовниците в Донбас Андрей Пургин отхвърли решението на украиснките власти и обяви, че Донецкият басейн вече не е част от Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!