Ципрас разговаря по телефона с Путин

OFFNews 06 юли 2015 в 14:49 11858 32

Снимка ТАСС

Гръцкият премиер Алексис Ципрас проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Ципрас и Путин са обсъдили провелия се в неделя референдум, както и „някои въпроси от по-нататъшното развитие на руско-гръцкото сътрудничество“, посочиха от Кремъл.

„Владимир Путин е изразил подкрепа за гръцкия народ за преодоляването на стоящите пред страната трудности“, допълниха от Кремъл. 

По-рано днес говорителят на Путин Дмитрий Песков обяви, че Русия не е получавала искания за финансова помощ от страна на Гърция.

Ние много внимателно наблюдаваме това, което се случи, което се случва и най-важното – което ще се случва в Гърция. Ние желаем на нашите гръцки партньори колкото се може по-бързо да достигнат до необходимия компромис с кредиторите и да вземат това решение, което ще помогне най-добре за икономическата и социалната стабилност на страната. Гърция е страна, с която имаме исторически, много близки отношения и доста тясно и многовекторно партньорство, подчерта Песков. 

Ако на Гърция й трябва финансова помощ, тя трябва сама да я поиска, но до момента такива искания не са постъпвали, категорични са в Кремъл.

На въпрос дали Москва може да окаже финансова помощ на Гърция, ако не бъде постигнато споразумение с кредиторите, Песков каза, че този въпрос трябва да бъде адресиран към Атина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!