Украинските към руските студенти: Утре ще ни е срам от войната (видео)

OFFNews 28 януари 2015 в 13:30 47372 66

"Наистина ли досега не разбрахте защо САЩ и Европа въведоха санкции срещу Русия? Наистина ли все още вярвате в световния заговор срещу великата свещена Русия? Наистина ли във Вашия свят съществуват само свои и чужди? Повярвайте - единственият, който е виновен за нашите проблеми, са ръководителите на нашите страни. Европа и Америка, за които главната ценност е човешкият живот, просто отстояват своите принципи. Те не се опитват да поставят на колене когото и да било."

Това посочват студентите от най-елитните украински университети във видеообръщение към руските си колеги. Посланието е изпратено чрез платформата "Евромайдан".

"И на Вас, и на нас ще се наложи да обясняваме на децата си защо сме стреляли един срещу друг. Или защо не направихме нищо, за да спрем войната. Един ден ще ни е срам от такава обща история. Ние искаме да се сражаваме с Вас на научни олимпиади и на Олимпийски игри, а не на Донбас" - казват младежите.

Те подчертават, че в момента в Донбас умират и украинци, и руснаци.

"Призоваваме Ви да свалите информационната завеса - проверявайте това, което чувате, съмнявайте се в това, което виждате. Казват, че руснаците и украинците са един народ. Възможно е да е така. До неотдавна. Сега между нас има огромна разлика. Днес ние сме от двете страни на барикадата - вие отляво, а ние отдясно. А между нас - километри неразбирателство. А всъщност какво ни разделя? Това е информационният шум. Не е нужно да вярвате на думите ни. Молим Ви само за едно - съмнявайте се и проверявайте" - призовават украинските студенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!