Убийците на Немцов може да са непрофесионалисти

Вероятно е извършителите да не са знаели по кого стрелят

OFFNews 02 март 2015 в 20:52 5242 8

Гилзите от изстреляните по Борис Немцов 9-милиметрови патрони са били произведени между 1986 г. и 1992 г., което според полицията е свидетелство, че убийците са непрофесионалисти, пише руският вестник Комерсант.

Извършителите може да не са знаели срещу кого точно стрелят в петък вечерта близо до Кремъл, твърди още изданието, цитирано от Интерфакс.

Експертите на вестника правят такива изводи въз основа на избрания начин за убийство, особеностите на оръжието и боеприпасите.

Престъпниците явно са имали ограничен достъп до боеприпаси и са събирали патрони „от всички джобове“, казва източник на всекидневника.
Стреляно е с пистолет „Макаров“ или газов „Иж“, преправен за стрелба с бойни патрони, посочва „Комерсант“.

От друга страна, посочват разследващите, екзекуцията била подготвяна дълго, а мястото - Москворецкият мост, от който има гледка към Кремъл, било специално избрано. Намирането на извършителите изглежда ще е повече от трудно.

Единственият видеозапис от престъплението е този на телевизия Център, но от него почти нищо не се вижда, защото е снимано от далеч. Всички останали камери в района били повредени или временно изключени и не са заснели нищо.

Десетки хиляди се стекоха в неделя на траурното шествие в памет на Борис Немцов в Москва. Според организаторите участниците са били близо 60 хил. души. Демонстрации, но много по-малобройни, имаше също в Санкт Петербург, Екатеринбург, Казан и други градове, пише в свой коментар Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови