Убиецът от Орегон питал "Християни ли сте" и стрелял при отговор "Да"

OFFNews 02 октомври 2015 в 08:20 8561 13

Снимка Reuters

Убиецът от Орегон е питал "Християни ли сте" и стрелял при отговор "Да", пише CNN ден след убийството на 10 студенти в колеж Umpqua Community.

Това е разказал баща на един от ранените 7 студенти.

Преди да бъде поставена под упойка за операция на гръбначния стълб, Анастасия Бойлан казала на баща си и брат си, че стрелецът влязъл в класната стая стреляйки.

Професорът бил застрелян от упор. Други също били ударени от куршумите.

Всички в класната стая залегнали, а стрелецът им наредил да станат, докато презареждал оръжието си, и започнал да ги пита един по един дали са християни, разказала Бойлан на семейството си.

"Добре, заради това, че сте християни, ще видите Бог само след около една секунда", казал убиецът.

"И тогава той ги застрелваше."

18-годишната Бойлан е била улучена в гърба от куршум, който е засегнал гръбначния й стълб. Прогнозата на лекарите е, че тя ще оцелее.

Убиецът

Масовото убийство в Орегон отне живота на 10 души и рани 7. Убиецът също загина. Все още не е ясно дали той е бил застрелян от полицията или се е самоубил.

"Няма да кажа името му. Няма да му дам славата, която вероятно е търсил", каза шериф Джон Ханлин.

Все пак няколко служители, свързани с разследването идентифицираха стрелеца като 26-годишният Крис Харпър Мерсър.

Снимка: AP

Президентът

Часове след нападението, видимо разстроен президентът Барак Обама настоя за затягане на режима за даване на разрешителни за притежание на оръжие.

"Молитвите вече не са достатъчни. Такива стрелби са станали рутинни", каза президентът, сдържайки трудно раздразнението си.

"Не сме единствената страна на света, в която има граждани с психически заболявания и такива, които искат да наранят други хора. Но ние сме единствената развита държава в света, която вижда такива масови стрелби на всеки няколко месеца".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!