Убиецът на лъва Сесил искал и слон за трофей, но не намерил достатъчно голям

OFFNews 31 юли 2015 в 10:24 17379 11

Д-р Уолтър Палмър, убил лъвът Сесил, с други ловни трофеи

Снимка AP/The Telegraph

Д-р Уолтър Палмър, убил лъвът Сесил, с други ловни трофеи

Убиецът на най-обичания лъв в Зимбабве - зъболекарят Уолтър Палмър от Минесота, САЩ - е поискал да убие и голям слон, след като е застрелял защитеният лъв Сесил, но не е успял да намери достатъчно голям екземпляр, който да го задоволи, пише The Telegraph, като цитира неговият водач в Зимбабве.

Тео Бронкхорст разказа в детайли за лова на 1 юли, който, по думите му, се объркал от самото начало.

В сряда Бронкхорст се яви пред магистратите в Хуанг, град в северозападната част на Зимбабве, беше задържан и му бе определена парична гаранция. Забранено му е да практикува ловния си бизнес, който управлява от 1992 година, и се чувства опустошен заради гнева срещу него след смъртта на Сесил.

"Този лов... О, не, той се обърка от началото. Когато доктор Палмър дойде, неговият багаж беше изгубен, затова закъсняхме с подготовката. Никога не сме имали намерение да ловуваме на територията, където беше убит лъвът. В последния момент трябваше да се отклоня от ловната зона с около осем мили", казва водачът Тео Бронкхорст.

Д-р Палмър е платил 35 000 паунда за разрешително, за да убие лъв.

Убийството на Сесил, който е бил част от изследователски проект в Оксфорд, предизвика вълна от протести, които принудиха зъболекаря да се скрие.

След като разбра какво всъщност е направил, Палмър пусна изявление, в което се извинява и в което пише, че е бил подведен от местните си водачи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!