Търси се работа за руската шпионка Анна Чапман

ОFFNews 27 май 2015 в 13:51 8579 2

Анна Чапман

Бившата шпионка Анна Чапман и Елена Терешкова, дъщерята на първата жена космонавт Валентина Терешкова, от 1 юни прекратяват работата си във Фондсервисбанк, съобщава вестник "Известия".

Според изданието, всички съветници на президента на банката Александър Воловник от следващия месец официално прекратяват сътрудничеството си с банката. В самата Фондсервисбанк не коментират ситуацията, отбелязвайки, че по време на оздравяването на банката им е забранено да говорят с пресата. Терешкова е потвърдила информацията за прекратяването на отношенията си с банката.

"Да напусна е тъжно и тежко, периодът на работа в банката бе много светъл за мен. Фондсервисбанк повече от 20 години се занимава с космоса, сътрудничи с космическата агенция и направи за това време много добри дела. Свалям шапка на хората, които работят в банката", - заяви Елена Терешкова.

Анна Чапман отказва изявления пред пресата. Бившата шпионка стана съветник на шефа на банката през 2010 г., почти веднага след разкриването й в Съединените щати. В банката Чапман се е занимавала с дизайна на новата униформа на руските космонавти.

Банката е обслужвала почти всички големи руски космически компании. Но през 2013 г. ръководството на Роскосмос препоръча техните предприятия да прехвърлят средствата си в държавни банки.

На 25 февруари Централната банка на Русия назначи временна администрация от Агенцията за гарантиране на влоговете (АСВ) да управлява Фондсервисбанк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!