Стрелба на конкурс за карикатури на Мохамед, двама са убити

OFFNews 04 май 2015 в 07:50 5629 3

Двама въоръжени мъже са убити, един охранител е ранен след стрелба на изложба с рисунки на пророка Мохамед в в САЩ, съобщи Си Би Ес. Инцидентът е станал в предградието на Далас Гарланд.

Десетки хора от изложбения център Къртис Кулуел, където се е провеждал конкурсът за антиислямистки карикатури. За престрелката е информирал войник от специалните части, на мястото присъствал и репортер на АП. 

Базираната в Ню Йорк организация "Американска инициатива в защита на свободата" е домакин на изложбата, наградата в надпреварата е 10 000 долара.

Правоохранителните органи се опасяват от наличие на взривни устройства, предаде ТАСС.

Засега няма официална информация за стрелбата и за самоличността на стрелците.

Памела Гелър, президент на "Американска инициатива за защита на свободата", заяви, че конкурсът в Тексас е организиран в защита на свободата на словото и в отговор на насилието, предизвикано от рисунките на Мохамед. Нейната организация е известна с кампанията си срещу строителството на ислямски център близо до сринатия при атентатите от 11 септември Световен търговски център и със закупуването на рекламно пространство в медиите в САЩ за публикуване на критики срещу исляма, уточнява БТА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!