Според нов свидетел не заподозреният Дадаев е убил Немцов

OFFNews 27 март 2015 в 12:38 5037 1

Снимка Коммерсант/Геннадий Гуляев

Появи се нов свидетел на убийството на опозиционера Борис Немцов, който обяви, че човекът, когото е видял на мястото на престъплението, не е главният заподозрян за убийството Заур Дадаев, съобщи „Коммерсант“.

Свидетелят е 27-годишният Евгений (фамилията му не се назовава) – мениджър на фирма.

Евгений е слушал музика със слушалки и е гледал смартфона си, затова той не е чул изстрели и не е разбрал веднага какво се случва.

Отначало пред него вървяла само една двойка. След като погледнал отново пред себе си, той видял вече не двойка, а група хора, както и мъж да лежи на земята. Жената, която вървяла преди това с мъжа, била до него. Свидетелят видял и втори мъж – предполагаемият убиец, който избягал от мястото.

Евгений видял гърба на предполагаемия убиец. Въпреки това той е дал описание на полицията, според което мъжът е бил със среден ръст, слабо телосложение и с тъмна, възможно чуплива коса със средна дължина – около 4 см.

Свидетелят обяснява още, че убиецът е бил без яке, въпреки студеното време. Той е бил облечен със сини торбести дънки и тъмен суичър с качулка.

Описанието, дадено от новия свидетел, не отговаря на начина, по който изглежда главния заподозрян за убийството на Немцов Заур Дадаев, който е едър мъж.

По думите на Евгений мъжът, избягал от мястото на престъплението, се е качил в бяла кола. Свидетелят забелязал на местопрестъплението още две жени – едната млада, другата – на средна възраст.

След като разменили няколко думи със спътницата на убития Анна Дурицкая, те се спуснали по стълбата на моста към крайбрежната улица.

Дурицкая притичвала между снегорина, спрял малко по-напред, и тялото на мъжа и държала в ръка мобилен телефон. Разговорът й с шофьора на снегорина обаче бил много кратък, тъй като шофьорът след няколко секунди потеглил.

Когато Евгений стигнал до лежащия на земята Борис Немцов, той все още бил жив. Свидетелят се опитал да го вдигне и първоначално помислил, че е просто пиян, затова започнал да пита спътницата му какво се е случило.

Дурицкая била много уплашена и плачела. Тя питала постоянно „Какво му е?“ и помолила младия мъж да не я оставя сама. Накрая тя му казала, че Немцов е бил застрелян.

Евгений отново се приближил до падналия мъж, но той вече бил починал.

На гърба на Немцов мъжът видял малки дупки от куршуми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!