Сергей Лавров: САЩ и ЕС пречат на Русия да спре световните заплахи

OFFNews 27 август 2014 в 16:13 5568 21

Европейският съюз и САЩ възпрепятстват руските действия по предотвратяване на световните заплахи, заяви външният министър на Русия Срегей Лавров, съобщава РИА Новости.

„Нашите стремежи на международната арена по противодействие на всички заплахи и предизвикателства, се възпрепятстват от стремежите на Съединените щати и Запада като цяло да запазят своето доминиращо положение на международната сцена", каза Лавров по време на Общоруския младежки форум форума "Селигер-2014".

По негово мнение САЩ и ЕС са свикнали със своето господстващо положение "и изкуствено задържат реализирането на този многополярен и полицентричен свят, който отразява обективните тенденции на световното развитие”.

Лавров подчерта, че Русия не е заинтересована от засилването на "санкционната спирала" срещу тях.

„Мога само да отбележа, че много преди кризата в Украйна нападките срещу Русия започнаха да придобиват абсолютно неадекватен характер. Всичко започна много по-рано от пролетта на тази година, споменете си с какви думи ни окачествяваха във връзка с това, че може би пречим на демократичната революция в Сирия, подкрепяме Асад.“, обясни руският външен министър .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!