Сепаратистите в Краматорск превзеха 6 украински БТР-а (видео)

OFFNews 16 април 2014 в 11:42 3539 17

Снимка Twitter

Руски танкове в Краматорск

Сепаратистите в Краматорск заедно с мъже в зелени военни униформи са превзели шест БТР-а, изпратени от украинските сили за сигурност в града в рамките на антитерористичната операция в Донецка област.

След като машините са влезли в града, те са били заобиколени от въоръжени мъже, някои от които в камуфлажни униформи. Те са превзели машините и са ги откарали в посока към Ивановка, съобщи УНИАН.

От украинското Министерство на отбраната отрекоха да има превзети машини. Малко по-късно обаче в украинските медии се появи видео, показващо превзетите БТР-и. 

В същото време стана ясно, че в Краматорск са се появили танкове с руски флагове, които се придвижват към Славянск. Танковете са били съпровождани от военни.

Според местни медии пък сепаратистите в Донецка област са взели за заложници двама украински военни – офицер от разузнаването и неговия шофьор. Двамата са заловени от проруски активисти близо до Славянск.

Сепаратистите са поискали от службите за сигурност на Украйна да се оттеглят, като са заплашили в противен случай да убият двамата заложници.

Във вторник започна втора антитерористична акция на украинските сили за сигурност в източната част на Украйна.
След като в неделя Киев изпрати силите за сигурност срещу сепаратистите в Славянск, вчера атаката беше в Краматорск, който също се намира в Донецка област.

Днес изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов уволни ръководителя на вътрешните войски Степан Полторак. Засега причините за уволнението му не са ясни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!