Северна Корея заплаши да затрие Япония от картата на света

OFFNews 23 ноември 2014 в 10:20 13389 32

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун.

Снимка KNCA/Reuters

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун.

Северна Корея заклейми резолюцията на ООН, осъждаща нарушаването на правата на човека в страната, като заплаши Япония и останалите държави поддръжнички с ответен удар, съобщават световните медии.

От Пхенян предупреждават, че ще предприемат най-тежките възможни мерки срещу САЩ и останалите страни, подкрепили резолюцията.

"Япония трябва да има едно на ум, че ако продължава да се държи така, ще изчезне от световната карта, вместо да продължи да бъде една близка, но все пак далечна страна", се казва в правителственото съобщение.

Третият комитет на Общото събрание на ООН препоръча на 19 ноември Съветът за сигурност на световната организация да предаде делото за предполагаеми престъпления срещу човечността в КНДР за разглеждане от Международния наказателен съд в Хага и да наложи "целенасочени санкции" против онези, които носят отговорност за нарушаване на правата на човека в страната.

Резолюцията, подготвена от ЕС и Япония, бе подкрепена от 111 държави-членки на ООН. Други 19, в това число Русия, Беларус, Китай, Куба и Сирия гласуваха против, а 55 държави се въздържаха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!