САЩ опитали да спасят отвлечени от „Ислямска държава“ журналисти

OFFNews 21 август 2014 в 10:04 4701 3

Американски спецчасти опитали да спасят журналисти, отвлечени от групировката „Ислямска държава“, но операцията се провалила.

Това съобщиха от военното министерство на САЩ ден след разпространяването на видео, показващо екзекуцията на американския журналист Джеймс Фоули.

Операцията е проведена по въздух и земя на територията на Сирия и била насочена към специална мрежа на групировката за похищение, обясни прессекретарят на военното министерство Джон Кирби.

За съжаление, мисията се оказа неуспешна, тъй като заложниците не се намираха на посочените от разузнаването локации, допълни Кирби.

САЩ няма да толерират отвличането на американци и ще работят неуморно за тяхната сигурност и за това похитителите им да бъдат подведени под отговорност, подчерта Кирби.

От министерството отказаха да разкрият кога точно се е провела операцията, но уточниха, че тя не е била през последните седмици.

Това е първият случай, в който американското правителство разкрива подробности около военна операция на територията на Сирия. Причината за решението е изтекла информация в медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!