САЩ и съюзниците: Русия атакува опозицията в Сирия, а не ИД (видео)

OFFNews 02 октомври 2015 в 13:51 9662 23

Снимка Минобороны России

Ръководената от САЩ международна коалиция за борба срещу "Ислямска държава" призова днес Русия да прекрати бомбардировките срещу сирийската опозиция и мирните жители и да се концентрира върху нападения срещу терористите, съобщава Би Би Си.

В съвместно изявление, подписано от САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Турция и арабските съюзници от Персийския залив, се посочва, че действията на Москва провокират ескалация на конфликта в Сирия и допълнително разпалват екстремизма.

Руското министерство на отбраната обяви, че руските самолети атакуват позиции на терористите, но страните от международната коалиция срещу "Ислямска държава" се съмняват в твърденията на Москва.

В състава на руската авиогрупа за удари в Сирия влизат самолетите Су-34, Су-24М и Су-25.

Говорителят на американската армия в Багдад полковник Стив Уорън каза, че нито една от 12-те цели, поразени от руски самолети в Сирия през последното денонощие, има нещо общо с "Ислямска държава".

Според данни от открити източници, в повечето от районите, ударени от руските сили, се намират бойци на сирийската опозиция, а не терористи от "Ислямска държава", съобщава Би Би Си.

Пресслужбата на руското министерство на отбраната разпространи видеокадри от ударите през последните 24 часа:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!