Ръководител на бунтовниците в Донбас плаши Путин с московски Майдан

OFFNews 10 декември 2014 в 16:03 7154 19

Игор Стрелков

Руският диверсант Игор Стрелков, който е един от ръководителите на проруските бунтовници в Донбас, обяви, че Майдан може да има и в Москва напролет.

Докато руският президент Владимир Путин чака безкрайно за мирно урегулиране на ситуацията в Украйна, Киев с бесни темпове възстановяват армията си, което безусловно ще доведе до настъпването й на територията на Донбас, написа Стрелков в своята група в руската социална мрежа Вконтакте, цитиран от „Обозревател“.

През тази зима санкциите сериозно ще навредят на руската общественост да защитава руския мир. Това се отнася особено за верноподаничеството на руските чиновници (и без това крайно съмнително), допълва Стрелков.

Русия ще бъде принудена отново да избира дали да воюва наистина или да се откаже от Новорусия окончателно и безвъзвратно. През пролетта Русия или ще се „пречупи“, или ще бъде залята с кръв. И „московски Майдан“ започва да се вижда на хоризонта с пълна сила (икономическият крах и вече съвсем неприкритото предателство на руското население – това е взривоопасна смес, способна да разяри не само тези с белите лентички, а и напълно благонадеждните широки слоеве граждани, настроени по-скоро патриотично), коментира Стрелков.

И тук цялата ни многомесечна „патриотична пропаганда“ по централните телевизионни канали ще работи за Майдана. Както патриотичната пропаганда на „велика Сърбия“ се задейства след Косово против Милошевич. Като бумеранг, така да се каже, написа още Стрелков. 

Проруският командир Игор Стрелков е едно от водещите лица в размириците в Източна Украйна и е ръководител на операцията в Славянск.

Стрелков е работил за руското разузнаване и е участвал като доброволец в конфликта в Югославия.

Той беше избран и за министър на отбраната и председател на Съвета за безопасност на Донецката народна република.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!