Руски експерт вещае политически разпад на ЕС

OFFNews 30 октомври 2014 в 20:55 5664 22

Сега Унгария няма къде да излиза. Но нейните власти, изглежда, започват да оказват сериозен натиск върху европейската бюрокрация за подобряване на положението на страната в рамките на Европейския съюз.

Това заяви пред Радио Голос России заместник-директорът на Института по глобализация и социални движения Василий Колташов, който коментира доколко Унгария е настроена сериозно, когато плаши Европейския съюз с излизане.

ЕС може да даде на Унгария финансови ресурси от европейската Централна банка. Може да разшири възможностите на унгарските власти за финансиране на социалната политика, в сферата на трудовото законодателство. Европейският съюз дори може да си затвори очите за това, че в Унгария няма да има по-нататъшно влошаване на материалното положение на населението. Но тези малки отстъпки няма да сложат точка в кризата на отношенията, смята руският експерт.

Заявлението на Унгария вече променя положението, тъй като демонстрира, че икономическата и социална криза в Европейския съюз се трансформира не само в политическа, а в начало на политически разпад, категоричен е Колташов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!