Руската полиция разследва еротичен танц на училищно тържество

OFFNews 14 април 2015 в 18:23 9026 14

Руската полиция започна проверка, след като в интернет се появи видео с еротичен танц на ученички по време на училищно тържество в Оренбург, съобщиха руските медии.

Ученичките са част от оренбургска школа за танци, където е създадена и хореографията, включваща станалия популярен в последно време туъркинг – динамичен еротичен танц, главен елемент в който е специфично движение на бедрата.

Танцът се казва „Пчеличките и Мечо Пух“. В началото на изпълнението на сцената се появява Мечо Пух, който се оказва без мед и пчеличките му идват на помощ. Те са облечени с трика на оранжеви и черни ленти и черни полички, които събуват по време на танца.

Видеото получи много критики, част от тях насочени към това, че костюмите на момичетата напомнят на георгиевски ленти.

Поради това, че танцът се изпълнява от непълнолетни ученички, след публикуването му в интернет е започнало разлседване от страна на полицията, а кметството на Оренбург е започнало проверка по въпроса.

От полицията установяват самоличността на всички танцьорки, а родителите им ще бъдат привикани в следствието. Според тях сред танцьорките има и пълнолетни, но основната част са на възраст 14-15 години.

От Министерството на образованието обясняват, че танцът няма никакво отношение към образователната система, а от Министерството на културата посочват, че вероятно става дума за частна школа по танци и те все още не знаят кой е нейният собственик.

„Танцът е пошъл и оскърбителен“, написа в Twitter директорът на Агенцията по правата на децата Павел Астахов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!