Путин определи убийството на Немцов като позор за Русия

ОFFNews 04 март 2015 в 19:48 5308 9

Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин окачестви убийството на опозиционера Борис Немцов като позор за страната, съобщи Асошиейтед прес.

В изказване пред служителите на руското Министерство на вътрешните работи, което беше предавано пряко по телевизията, Путин осъди убийството на Немцов, който беше застрелян близо до Кремъл в петък вечерта. 

По информация от Президентството държавният глава е поднесъл съболезнованията си на майката на опозиционера още в събота. Това обаче е първият публичен коментар на Путин по темата. 

Трябва да се обърне сериозно внимание на тежките престъпления, които резонират в обществото, както и такива с политически мотив, коментира руския президент. 

Трябва най-накрая да избавим Русия от позора и трагедията като тази, която съвсем наскоро преживяхме и на която станахме свидетели, имам предвид убийството, безочливото убийство на Борис Немцов насред центъра на столицата, допълни той. 

Борис Немцов, един от най-яростните критици на Путин, беше убит часове след като в интервю по радиото рязко разкритикува "лудата, агресивна" политика на президента Путин в Украйна. Той също така е работил по доклад за руската намеса във военния конфликт в Донбас. 

Все още няма заподозрян за извършване на престъплението въпреки предложената награда от 3 милиона рубли (близо 50 000 долара) за информация по случая. 

В тази връзка директорът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников заяви журналисти, че "заподозрени винаги има", без да даде повече подробности. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!