Путин зове за вечна дружба между Русия и Северна Корея

ОFFNews 19 ноември 2014 в 16:57 8356 10

Севернокорейската делегация пристига в Русия.

Снимка Корейската централна новинарска агенция.

Севернокорейската делегация пристига в Русия.

Владимир Путин призова днес за задълбочаване на връзките между Русия и Северна Корея с цел подобряване на регионалната сигурност, съобщи Корейската централна новинарска агенция (КЦНА) към Демократична народна република Корея.

Изявлението идва само ден след посещението на пратеника на Ким Чен Ун - Чхуе Рьон-ха, в Москва, където той се срещна с президента на страната.

По време на срещата между двамата посланикът е дал на Путин писмо, лично написано от Ким Чен Ун. Президентът дълбоко се е трогнал и е благодарил за жеста, пишат от КЦНА.

Повече подробности от срещата не са известни, но Владимир Путин днес заяви, че двете страни поддържат приятелски връзки и че задълбочаването на политическите и търговските отношения и на икономическото сътрудничество несъмнено е в интерес на народите на двете държави, на регионалната стабилност и сигурност.

Комисията по правата на човека на ООН одобри резолюция, която предлага Съветът за сигурност да изправи Северна Корея пред МНС по обвинение в предполагаеми престъпления срещу човечеството след доклад, свидетелстващ за сериозни нарушения на правата на човека, които се извършват в Северна Корея.

КНДР отхвърли резолюцията заради подозрения, че тя е част от конспирацията на САЩ срещу нея.

Смята се, че съюзникът на Северна Корея - Китай, ще наложи вето върху предложението Пхенян да бъде изправен пред МНС, а Русия сигурно ще подкрепи китайската позиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!