Путин: Искаме да видим Европа по-независима от САЩ

Според руския президент Блатер заслужава Нобелова награда

OFFNews 28 юли 2015 в 20:49 4920 30

Руският президент Владимир Путин обяви, че се надява Европа по-често да проявява своята независимост от САЩ. Това обяви той в интервю за Швейцарската радиотелевизионна компания.

В интервюто Путин посочва още, че възобновяването на надпреварата във въоръжаването се дължи на САЩ.

То започна в деня, когато Съединените щати едностранно се оттеглиха от договора за балистичните ракети. Този договор беше крайъгълен камък на цялата международна система за сигурност, категоричен е Путин.

По повод скандала с ФИФА и обвиненията за корупция, свързани с домакинствата на Световното първенство през 2018 и 2022 г. - Русия и Катар, Путин коментира, че в този случай Вашингтон е действал в свой интерес.

САЩ бяха кандидати за домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г., а най-близкият им съюзник в Европа Великобритания беше кандидат за 2018 г. Начинът, по който се води тази борба срещу корупцията, ме кара да се запитам дали това не е продължение на борбата за шампионата през 2018 и 2022 г., каза руският президент.

Никоя страна в света не може да хваща когото си иска и да го хвърля в затвора, подчерта Владимир Путин.

Хора като Блатер или ръководителите на големите международни спортни федерации или на Олимпийските игри заслужават специално признание. Ако някой заслужава Нобеловата награда, това са тези хора, убеден е Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!