Путин: Западът обича Русия, само когато иска хуманитарна помощ

OFFNews 20 април 2015 в 16:23 6800 36

Снимка РИА Новости

Оставаме с впечатлението, че Западът обича Русия, само когато е слаба и има нужда да й изпратим хуманитарна помощ.

Това заявява руският президент Владимир Путин във филм, посветен на 15-годишнината от първото си встъпване в длъжност на поста президент. 

Филмът е на Владимир Соловьов и се казва „Президент“. Очаква се той да бъде излъчен на 26 април, но отделни фрагменти от филма вече бяха излъчени от няколко телевизии.

Светът е решил, че Русия прекратява своето съществуване в сегашния му вид. Въпросът беше само кога точно да се случи и какви ще са последствията от това, коментира Путин в интервюто за филма.

По думите му премахването на идеологията след разпада на СССР не довело до отмяната на геополитическите противоречия.

Всички имахме илюзии. Струваше ни се тогава, че с премахването на идеологията, която разделяше Съветския съюз от целия останал цивилизован свят, на входа ще ни чака свобода. Нашите партньори обаче не само не ни дадоха никакъв меч, а с удоволствие биха взели остатъка от военната мощ на Съветския съюз.

Във филма Путин посочва, че най-тежките моменти от неговото управление са терористичните атаки в театъра в Москва през 2002 г. и в Беслан през 2004 г.

Руският президент обяснява още, че много обича прекия контакт с хората, макар че така или иначе има цялата информация за проблемите в държавата. „По този начин се чувствам част от нашата страна, част от народа“, казва Путин.

Сред въпросите към Путин е и за това как се е справил с влияните на олигарсите при идването си на власт. На това президентът отговаря, че е успял да се справи с олигархията „по различен начин, с различни средства“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!