Проруски бунтовници свалиха два украински самолета Су-25

OFFNews 23 юли 2014 в 14:35 10496 78

Снимка РИА Новости

Проруски бунтовници свалиха два украински самолета Су-25

Проруски бунтовници свалиха два самолета Су-25 в Донбас. Това съобщи украинският журналист Роман Бочкала на страницата си във Facebook, цитиран от УНИАН.

„Свалиха още два наши самолета Су. Информацията е от наши военни. Един от самолетите е изпълнявал бойна мисия в района на Лисичанск“, посочва Бочкала.

„По предварителна информация пилотите са успели да катапултират. В момента се опитват да ги намерят. По предварителни данни районът на евакуация е под контрола на терористите“, допълва той.

На страницата си в една от социалните мрежи проруските бунтовници също се съобщава за свалени два украински самолета Су-25.

Информацията беше потвърдена от германския ежедневник Die Welt. По информация на изданието сепаратистите в Източна Украйна са свалили чрез обстрел два военни самолета на украинските въздушни сили. Die Welt се позовава на информация от свои източник във военното министерство на Киев.

По-късно за свалените самолети съобщи и говорителят на Съвета за национална безопасност и отбрана на Украйна Андрей Лисенко. 

Самолетите са свалени около 12.30 часа местно време близо до мястото, на което падна малайзийският пътнически самолет. Пилотите са катапултирали, посочи Лисенко.

Според Лисенко самолетите са били свалени с ракети. Те са летели на височина 5200 метра. По предварителни данни ракетите са пуснати от територията на Русия, каз той.

На 12 юли проруски бунтовници обявиха, че са свалили украински военен хеликоптер Ми-24 край град Снежний в самообявилата се Донецка народна република.

Миналата седмица пък украинските власти съобщиха за повреден от бунтовниците самолет Су-25, изпълняващ бойна мисия. Пилотът успял да катапултира и беше транспортиран до украинска военна база.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!