Полицай простреля 12-годишно момче в САЩ заради пистолет играчка

OFFNews 23 ноември 2014 в 09:35 8263 12

Снимка на мястото на инцидента.

Снимка Cory Shaffer, Northeast Ohio Media Group

Снимка на мястото на инцидента.

Полицай от Кливланд, Америка, простреля в корема 12-годишно момче, защото извадило пистолет играчка, изстрелващ топчета, съобщават местните медии.

Инцидентът е станал около 15:30 местно време в събота, когато до полицията е подаден сигнал за мъж с пистолет, стоящ пред сградата на центъра по възстановяване.

На мястото пристигнали 2 униформени, единият новобранец, а другият с близо 15-годишен опит. Там те видели група хора, седящи пред центъра за възстановяване. По-младият полицай забелязал върху една от масите да седи черен пистолет, който момченцето взело и запасало в панталона си.

Полицаят излязъл от колата си и заповядал на детето да вдигне ръцете във въздуха. То обаче извадило пистолета играчка от панталона си и униформеният стрелял 2 пъти по него. Свидели твърдят, че момченцето не е заплашило полицая нито физически, нито вербално.

Един от куршумите уцелил 12-годишното в стомаха, след което то е било откарано в болница.

В момента тече разследване, за да се определи били ли са оправдани изстрелите на служителя на реда.

"Когато един полицай даде заповед, очакваме тя да бъде изпълнена. В случая изглежда, че тя не е била спазена, но ще продължим разследването", коментира говорителят на местната полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!