Пленен руски войник: Ползват ни като пушечно месо (видео)

OFFNews 26 август 2014 в 11:56 25681 72

Украинските сили за сигурност разпространиха видео, на което се показват разпити на руски войници, пленени в югоизточната част на страната.

Според разпространената информация от украинското военно министерство на 50 км от Донецк, 10 парашутисти са били заловени, след като са навлезли в територията на бившата съветска република заедно с колона от бронирани машини.

Един от военнопленниците, представил се като Иван Милчаков, обяснява, че пленените на 25 август в Донецка област руски военни, не са знаели, къде ги изпращат и защо.

„Не видях къде сме пресекли границата. Казаха ни само, че ще изминем 70 километра за три дни. Всичко тук е различно, не е като по телевизията”, обяснява той във видеото. Друг от десантчиците обяснява, че командването ги използвало в Украйна като "пушечно месо", обяснявайки им, че отиват на учение.

Друг предполагаем руски парашутист, сержант Андрей Генералов, призовава: „Спрете да изпращате тук хлапетата. Това не е нашата война. Ако не бяхме тук, това нямаше да се случи. Те (жителите на Донбас) щяха да се разберат с правителството.”

Разпространеното видео доведе до светкавична реакция от Москва. Според Кремъл войниците са се оказали в Украйна случайно и не са оказали съпротива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!