Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Осъденият от Пхенян американец разказа за живота в трудовия лагер (видео)

OFFNews 25 септември 2014 в 13:29 17574 5

Снимка AP

Матю Милър

Американският турист Матю Милър, който беше осъден на 6 години трудов лагер в Северна Корея, разказа за живота в лагера.

Затворническият режим включва осем часа работа всеки ден. Най-вече работата е земеделска, ровим в земята, разказва Милър в интервю за Associated Press.

Освен това съм в изолация, не контактувам с никого, допълни Милър.

Милър успял да предаде на медията писма до високопоставени държавни служители в САЩ, сред които и държавния секретар Джон Кери.

Американските телевизии излъчиха и видео с туриста. Във видеото Матю Милър, облечен в затворническа униформа, звъни на семейството си, преди да започне излежаването на присъдата.

Милър беше задържан на 10 април, като според местните медии причината за ареста му е „неадекватно поведение при проверката на документите му на границата“.

Американският турист скъсал визата си и след това започнал да вика „Трябва ми убежище! Избрах Северна Корея за мое убежище!“.

Той беше осъден на 6 години трудов лагер на 14 септември.

През май в Северна Корея беше задържан и американецът Джефри Фоул, след като в хотелската му стая била намерена Библия.

В момента в страната се намира и американския гражданин с корейски произход Бей Чжун Хо. Миналата година той беше осъден на 15 години каторга за опит за пренасяне на екстремистка литература с цел подривна дейност срещу севернокорейското правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews