Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Оланд: Не постигнем ли мир в Украйна, ще има война

НАТО също не изключва военни действия

OFFNews 07 февруари 2015 в 14:21 13925 69

Франсоа Оланд

Ако не се постигне дълготрайно решение на кризата в Украйна, сценарият, по който ще се развият събитията е война.

Това обяви в Мюнхен френският президент Франсоа Оланд, цитиран от Ройтерс.

По думите му френско-германските усилия за прекратяване на конфликта са последен шанс за постигане на мир, в противен случай - „сценарият ни е добре известен - казва се война".

Ангела Меркел и Франсоа Оланд водиха снощни разговори с президента на Русия Владимир Путин в Москва, продължили над пет часа.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков е заявил, че трите държави подготвят текст за евентуален съвместен документ по прилагане на минските договорености.

По време на конференцията главнокомандващият на силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав заяви, че Западът не бива да изключва военния вариант за разрешаване на кризата в Украйна.

Брийдлав уточни, че става въпрос за изпращане на военно снаряжение като помощ за Украйна, а не за военна намеса на Алианса, предаде Ройтерс. Според него планът на руския президент Владимир Путин е напълно неприемлив.

Германският канцлер Ангела Меркела беше много по предпазлива в първото си изказване след срещата в Москва: "Западът иска да гради безопасността на Европа съвместно с Русия, а не срещу нея". Т

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews