Нов инцидент с кораб с имигранти в Средиземно море

OFFNews 20 април 2015 в 15:05 2795 0

Снимка EPA

Кораб с над 300 души на борда потъва в Средиземно море, а 20 души вероятно вече са загинали.

Това предаде агенция „Франс прес”, позовавайки се на Международната организация за миграциите, която е получила сигнал за бедствие от плавателния съд.

"Международната организация за миграциите в Рим е получила призив за помощ от кораб в международни води, където един до друг плуват три съда. Човекът, който се е обадил, е казал, че неговият кораб потъва, а на борда има над 300 души", заявиха от централата на организацията в Женева.

Човека, подал сигнала е съобщил, че 20 души вече са загинали.

Това е пореден плавателен съд с имигранти от Азия, който потъва в Средиземно море в последните дни.

През уикенда се обърна кораб с над 700 имигранти на борда, като съдбата на повечето от тях все още не е известна - засега са спасени само 28 души, намерени са 24 тела.

Със затоплянето на времето рязко се увеличи броят на плавателните съдове, пълни с нелегални имигранти, които се опитват да достигнат бреговете на Европа.

Средиземно море обаче е тежък маршрут, а много от лодките и корабите са препълнени, което доведе до стотици жертви през последните седмици.

Междувременно днес в Люксембург европейските външни министри ще обсъждат спешни мерки за решаване на проблема с имигрантите и съхраняването на техния живот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!