Нова теория: Путин е отвлякъл изчезналия полет МH370

OFFNews 25 февруари 2015 в 10:43 10810 30

Изчезналият малайзийски полет MH370 е бил отвлечен по заповед на Владимир Путин и тайно се е приземил в Казахстан. Това е новата теория, по която работят експерти, пише Daily Mail.

Джеф Уайс - един от хората, които работят по откриването от изчезналия „Боинг“ 777, признава пред New York Magazine, че не знае защо Владимир Путин би искал да открадне самолет пълен с хора и определя идеята му като малко "луда". 

По думите на Уайс най-вероятно Путин е искал да покаже на САЩ, че може да навреди и на Запада, и че има съюзници навсякъде по света, "или може би той искаше самолетът да се появи неочаквано някой ден, пълен с експлозиви. Няма как да знам.", констатира Уайс. 

Той припомня, че на борда е имало и руски граждани. 

Въпреки това обаче Уайс вярва, че данните от навигацията на самолета са фалшифицирани от похитителите, за да заблудят, че отиват в друга посока. 

"В Казахстан липсват средства и технически компетентни хора, които да извършват сложни отвличания, същото обаче не важи за Русия.", пише Уайс в личния си сайт. 

Според новата теория, MH370 умишлено е полетял в друга посока. Експерти анализират, че самолетът е летял часове след като е загубил контакт с контролната кула. Това показват данни от компанията Inmarsat, която управлява сателитната система, свързана със самолета.

Внимателното разглеждане на доказателства показват, че MH370 прави три завоя след последния разговор с авиодиспечерите. Последният от тях е на юг към Антарктида.

Според Малкълм Бренър, водещ експерт в света в изследване на причините за авиационни катастрофи, тези завои са направени умишлено, за да променят курса на MH370.

Малайзийският полет MH370 изчезна на 8 март 2014 година при полет от Куала Лумпур до Пекин. На борда имаше 239 души, като нито самолетът, нито телата са открити до днес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!