Николай Кобляков: Убийството на Немцов да се разследва международно

OFFNews 02 март 2015 в 09:51 3575 0

Николай Кобляков.
Николай Кобляков.

Опозиционерът на Путин и актвист Николай Кобляков поиска разследването на убийството на Борис Немцов да бъде контролирано от международната общност, заяви Кобляков пред БНР.

Кобляков беше арестуван в България през август миналата година, когато Москва го обяви за издирване чрез Интерпол поради финансови измами и поиска неговото екстрадиране. Съдът в София обаче отказа да го изпрати в Москва и го пусна да се завърне във Франция, където живее от години.

Според него протестите вчера в Москва, Санкт Петербург и други места в страната дават надежда за промяна, но е необходимо да бъде извървяно още много, преди да има реални ефекти.

"Не, за съжаление не вярвам. Днес в Москва по улиците бяха много по-малко хора, отколкото през 2011 година. А Путин преодоля много лесно протестите тогава. По това време имаше 150 хиляди души по улиците на руската столица, а днес те бяха едва 50 хиляди. Това обаче не е причина да спираме с дейността си. Само чрез тези демократични методи можем да променим положението в Русия и да и помогнем да стане свободна страна. Затова не мисля, че днешните шествия ще накарат господин Путин да се оттегли от власт, но те са много важно начало", каза Кобляков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови