Над 300 души са загинали за седмица в Донецк

OFFNews 20 януари 2015 в 11:29 7402 19

Снимка ТАСС

Около 300 проруски бунтовници, около 10 военни и около 15 мирни жители са загинали, а десетки са ранени в рамките на последната седмица при обстрел в самопровъзгласилата се Донецка народна република, съобщават руски и украински медии.

По наши данни за седмица са загинали около 300 бунтовници – в резултат на мощен артилерийски обстрел край летището в Донецк, край Горловка, Комсомолск и Волноваха, обясни съветник на военния министър на Украйна Антон Герашченко, цитиран от „Украинская правда“.

Военното министерство на Донецката народна република съобщава за 56 обстрела на позиции на проруските бунтовници само за едно денонощие.

В рамките на последното денонощие при обстрел на територията на Донецк са загинали 5 мирни жители, а 26 души са ранени, съобщи Едуард Басурин от Министерството на отбраната на ДНР, цитиран от ТАСС.

44 души са ранени в понеделник при обстрел на Донецк. В неделя пък при артилерийски обстрел един от снарядите е ударил болница, при което е ранен един лекар, а петима пациенти са били ранени.

През последните дни се водят тежки сражения за контрола на летището в Донецк, като и двете страни претендираха, че са поели контрола.

От Киев обявиха, че са успели да си върнат по-голямата част от летището, а лидерът на бунтовниците в Донецк Александър Захарченко съобщи, че опитите на военните да си върнат района около летището са се провалили.

Според украинските власти общо 8500 руски войници помагат на бунтовниците в Донбас, като само през последните дни около 700 войници са навлезли в Украйна.  

Русия отново отрече информацията, че има руски войници в Украйна, но призна, че на страната на бунтовниците се сражават руски доброволци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!