Над 2000 британци и над 550 германци се бият за "Ислямска държава"

OFFNews 23 ноември 2014 в 08:37 5985 2

Членове на

Снимка Списание VICE

Членове на "Ислямска държава".

Член на британския парламент твърди, че повече от 2000 британски граждани се сражават в Ирак и Сирия на страната на "Ислямска държава" и други джихадистки групировки, съобщи "Дейли мейл".

Според Халед Махмуд властите на острова сериозно подценяват проблема с британските джихадисти.

Британските сили на сигурността смятат, че от района на Бирмингам за Ирак и Сирия са заминали около 500 мъже, но Халед Махмуд предупреди, че броят им е много по-голям.

Неговото предупреждение идва в отговор на репортажи за двамата смятани за убити 20-годишни британски джихадисти Абу Дарда и Абу Абдула ал-Хабаши.

"Правителството няма достатъчно хора при граничния контрол. Фактът е, че джихадистите влизат и си излизат, когато си пожелаят от страната, без да бъдат арестувани. Почти нямаме арести. В Англия има хора, завърнали се след 6-месечни боеве в Сирия и никой не ги притеснява", заяви Махмуд.

В същото време германците, които се сражават за "Ислямска държава", са около 550 души. Близо 180 от тях вече са върнати в Германия, а около 60 са били убити при сражения. 

Загрижени сме от високия брой на заминаващите особено през последните 6 седмици. Броят им се увеличава", посочи ръководителят на контраразузнаването Ханс-Йорг Масен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!