Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Мотористите на Путин се канят да съдят Германия

OFFNeews 06 май 2015 в 06:30 16839 18

Близкият до Владимир Путин мото клуб "Нощни вълци", който организира пробег из Европа по случай 70 години от победата над фашизма, ще подаде иск срещу Германия. Това заявява лидерът на рокерите Александър Залдостанов пред в. "Известия".

Към делото ще се присъединят и мотористи от други европейски страни. В най-скоро време ще подадем иск в съда срещу Германия за забраната да ни пусне в страната, анулирането на визите ни и депортирането на наши членове. В момента събираме всички необходими документи и ще наемем немски адвокат, обяснява Залдостанов пред изданието. 

В края на април германските власти анулираха визите, издадени на някои от членовете на "Нощни вълци" и им забрани да влязат в страната.

Според немските власти визите са били анулирани заради предоставени неверни данни. Рокерите представлявали и потенциална опасност от нарушаване на обществения ред. Според лидера на "Нощните вълци" подобни действия са незаконни, тъй като визите били получени официално, а те са "рокерски клуб, а не забранена екстремистка организация.

Маршрутът на "Нощни вълци" включва Москва, Минск, Брест, Вроцлав, Бърно, Братислава, Виена, Мюнхен, Прага и Берлин. Полша обаче отказа да пусне участниците в пробега на своя територия. Част от мотористите успяха да влязат в Германия и в неделя да стигнат до малък град на австрийската граница. Навръх 9 май пропутиновските рокери искат да преминат през Берлин с развети руски знамена. Последната им спирка е мемориалът на съветските войници в парка Трептов. 

Рокерският клуб "Нощни вълци", известен с националистическите си изяви и посещаван няколко пъти - включително на територията на Крим - от руския президент Владимир Путин, е в списъка със санкции на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews