Москва се оправда с лошото време за самолета над Турция

OFFNews 06 октомври 2015 в 08:19 2662 14

Москва се оправда с лошото време за самолета над Турция

Снимка Минобороны России

Русия обяви, че един от нейните военни самолети за кратко е навлязъл в турското въздушно пространство, по време на нападенията в Сирия през уикенда, заради лоши метеорологични условия, предаде AFP. Инцидентът предизвика безпокойство в Анкара и Запада.

Министерството на отбраната в Москва заяви, че са били взети мерки за предотвратяване на повторение на подобни инциденти в бъдеще.

„Този инцидент е резултат от неблагоприятни климатични условия“, заяви руското министерство на отбраната. „Не е необходимо да се търсят конспиративни теории“, съобщават от ведомството, цитирано от "Фокус".

Някои чуждестранни медии публикуват информация, че в Сирия уж има цивилни жертви в резултат на въздушните удари Русия, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за Life News.

„След като беше издадено решението на Съвета на федерацията за ударите, мрежата се изпълни със снимки на деца, които са били убити от руските въздушни удари. В централните телевизионни канали на Съединените щати и Канада има снимки с надпис „Дали Русия се бори с „Ислямска държава“?“. Чрез такова представяне на информацията сред населението се зараждат съмнения относно почтеността на Русия и се формира недоверие“, каза Захарова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!