Москва - най-враждебният град в света

OFFNews 02 септември 2015 в 16:45 11677 17

Снимка в. "Independent"

Със своите неприятелски настроени жители и обща отчужденост, руската столица Москва се нарежда на първо място в класация на най-враждебните градове в света, пише британският в. "Independent", като се позовава на глобалния индекс на дестинациите на MasterCard.

Санкт Петербург също е определен като враждебен град и класиран под №3.

САЩ и Франция също не се представят добре. Сред първите 10 най-враждебни града Франция има два: Кан (№10) и Марсилия (№4), а останалите са американски: Атлантик сити (№2), Лос Анджелис (№5), Ню Йорк (№6), Филаделфия (№7), Балтимор (№8), Лас Вегас (№9). Маями се нарежда на 12-ото място, следва Вашингтон. Бостън е №15.

Германия присъства в негативната класация под №14, където е класиран Франкфурт.

№11 пък е китайската столица Пекин.

Резултатите показват, че дори някои от най-обичаните градове в света, които са известни със своя вълнуващ нощен живот, с културата си и вкусната си храна, все още има много какво да научат.

Класацията е изготвена на база допитване до читателите на сп. "Travel + Leisure". Те трябвало да подредят 266 града по категории, като например "доброжелателност на жителите".

Един от читателите е описал Атлантик сити така: "Забавно е, ако харесвате хазарта и нямате нищо против груби и забързани хора".

Раздразнен турист пък е написал, че Лос Анджелис е пълен с "груби, неуслужливи хора, които се опитват да ви измамят за всичко".

В представите на друг Ню Йорк изглежда така: "Ню Йорк има всичко - просто недейте да молите някой на улицата да ви помогне да го намерите".

От друга страна, най-гостоприемният град в света се оказва Голуей в Ирландия, описван като дом на "най-дружелюбните хора, които някога съм срещал".

Единбург също има славата на един от най-приятелските градове, който читателите описват като "пленителен" и "магичен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!