„Лукойл“ продава бензиностанциите си в Украйна

OFFNews 31 юли 2014 в 16:32 1619 5

Руската петролна компания "Лукойл" обяви, че е постигнала предварително споразумение за продажба на всичките си бензиностанции в Украйна с австрийската група Eй Ем Ай Си енерджи мениджмънт (AMIC Energy Management), съобщава "Франс прес".

Това се случва на фона на засилващото се напрежение между Русия и Запада заради украинската криза и малко след решението за поредна порция санкции.

"Лукойл" има около 240 бензиностанции и шест складови бази, а цената за която те ще бъдат купени от австралийската компания, не бе оповестена. Руската компания обаче уточни, че преговорите са били започнати по искане на Eй Ем Ай Си енерджи мениджмънт.

"Продажбата на мрежата и складовите бази в Украйна ще помогне на "Лукойл" да оптимизира системите си за управление, структурата и разпределението на активите в Източна Европа", каза по повод продажбата вицепрезидентът на руската компания Вадим Воробьов.

В началото на седмицата „Лукойл” потвърди, че някои от станциите на компанията в Украйна са блокирани от активисти на паравоенното националистическо движение "Десен сектор". Компанията определи тези действия като възпрепятстване на търговската дейност.

От "Лукойл" не казаха дали продажбата е свързана с кризата в Украйна и последните трудности при работата на територията на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови