Лавров обвини САЩ, че опитват да сменят властта в Русия

ОFFNews 16 декември 2014 в 21:39 9960 22

Сергей Лавров

Западните санкции никога няма да предизвикат икономически срив в Русия, заяви пред телевизия Франс 24 руският външен министър Сергей Лавров.

Русия не само ще оцелее, но и ще излезе по-силна, каза той, като допълни, че държавата в исторически план е минавала през много по-големи трудности.

Сергей Лавров твърди, че „има много сериозни причини“ да се смята, че американските власти искат да подкопаят руската икономика, за да сменят властта в страната.

Дипломат номер едно на Москва твърди, че "Русия поддържа териториалната цялост на Украйна".

Втори Крим в Югоизточна Украйна няма да има, защото Крим е уникален и единствен по рода си, той е руска земя, каза Лавров.

Относно степента на автономия на Донецка и Луганска област, които се самопровъзгласиха за републики, Лавров каза, че този въпрос трябва да се решава от самите украинци и Русия не предлага нито автономия, нито федерализация.

Когато нас ни обвиняват в това, че стотици хиляди руснаци воюват в Югоизточна Украйна, аз отговарям, че при съвременните технологии и изобретателността на средствата за масова информация това отдавна щеше да се види на екраните, каза руският външен министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!