Как Сноудън оказва безценна помощ на Ислямска държава

OFFNews 22 юли 2015 в 12:12 8267 14

Снимка flickr.com

Ислямска държава разчита на информацията, придобита през 2013 г. от Едуард Сноудън, и я използва, за да се изплъзва на разузнавателните органи, пише американското издание "Business Insider".

Сноудън, който през 2013 г. обяви, че е придобил голям обем информация относно практиките за следене в интернет от страна на Агенцията за национална сигурност на САЩ, едва ли е предполагал, че същата тази информация, освен да помогне на съгражданите му да запазят личното си пространство, ще помогне и на Ислямска държава да извършва по-необезпокоявано своята дейност.

Въпреки общите усилия на десетки държави, екстремистката организация продължава да се развива, забулена в тайна, и да държи контрола над ключови територии в Ирак и Сирия.

Лидерите на Ислямска държава задълбочено са изучавали информацията, разкрита от Едуард Сноудън, относно това как точно Съединените щати придобиват данни за екстремистките организации.

Информацията, която Сноудън разкри, съдържа над милион поверителни правителствени документи.

Ислямска държава използва тези секретни данни и разчита на куриери и криптирани канали за комуникация, които западните програмисти не могат да разбият.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!