Ислямист нападна полицаи в Ню Йорк с брадва (видео и снимки)

ОFFNews 24 октомври 2014 в 17:05 21104 10

Нападателят с брадва в Ню Йорк.
Нападателят с брадва в Ню Йорк.

Полицията в Ню Йорк застреля и уби мъж, който нападна 4 полицаи и рани 2 от тях с брадва в центъра на града, съобщи "Индипендънт".

Единият от ранените полицаи е в критично състояние. Няма данни атаката да е била провокирана от нещо. Полицията не може да потвърди дали нападението е терористично обвързано, или не.

Според английския вестник "Телеграф" мъжът е имал екстремистки вярвания, свързани с исляма. Според медиите в САЩ името на извършителя е Зейл Томпсън, на 32 години с мургава кожа. 

Окървавената брадва, използвана за атаката. Снимка: Нюйоркската полиция.

Сайт, следящ радикалните мюсюлмански групи, заяви, че Томпсън е публикувал видео на 13 септември в подкрепа на исляма, за който казал, че "джихадът е оправдан отговор на потисничеството на ционистите и кръстоносците".

Тялото на Томпсън. Снимка: "Ройтерс".

Мъжът е извадил малка брадва от чантата си и нападнал униформените, които позирали за снимка, около 14:00 часа местно време в квартала Куинс. Преди да бъде застрелян, е ударил единия в ръката, а другия в главата. Според Си Ен Ен той има криминално досие и е служил в морските сили на САЩ, но е бил дисциплинарно уволнен.

29-годишна жена наблюдателка е била ранена от случаен полицейски куршум, тя е била оперирана и в момента е в болница.

Властите са притеснени, след като "Ислямска държава" призова всички нейни поддръжници в Щатите и други западни страни да предприемат самостоятелни нападения над граждани и официални лица. Все още не се знае дали убитият има общо с джихадистите в Ирак и Сирия, нито дали е бил вдъхновен от двете смъртоносни нападения на наскоро приели исляма мъже в столицата на Канада тази седмица. При едното мъж прегази с колата си двама войници, като уби единия, а в сряда друг мъж застреля войник пред парламента.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!