Изнасилвания и проституция за 10 евро в бежанските лагери в Германия

OFFNews 18 октомври 2015 в 10:45 22201 11

Снимка БГНЕС

Жените, които пристигнаха с мигрантската вълна в Германия, са принуждавани да проституират за 10 евро в бежанските лагери. През последните дни има рязко увеличение на насилието. 

Напрежението расте все повече поради влошаването на условията в приемните центрове.

Британският вестник "Дейли мейл" пише, че сексуалното насилие е част от ежедневието и подчертава, че само в една германска област са регистрирани 100 такива случая за последните три месеца. В мигрантския център в град Кицинген местните власти решиха да назначават само мъже като чистачи, след като жените-чистачки през последните десет дни са били нападани всеки ден. Двама мигранти на възраст от 38 и 52 години са задържани заради нападения над жени в периода от 1 до 10 октомври. От следващата седмица тази работа ще се извършва само от мъже, а до тогава чистачките ще работят под постоянна охрана, съобщи местното радио "Байеришер рундфунк", цитиран от БГНЕС. 

"Като жена истински съм притеснена от това, което се случва там", каза Тамара Бишоп от общинската управа. В област Байер-Виртемберг неотдавна бяха регистрирани шест изнасилвания в бежанските лагери. Местна правозащитна организация съобщи, че там жените са принуждавани от престъпниците да проституират за десет евро. В същото време е избухнало жестоко сбиване между мигранти от Албания и Афганистан. Някои от тях са били въоръжени с ножове, а един от тях е имал и пистолет. Полицията се е намесила и е задържала всички участници в побоя.

"Политиците много често представят случващото се като сбиване поради неравномерното разпределение на храната и дрехите. Но това не е така. Не е много просто да се опише точно какво се случва там", каза Райнер Вент от профсъюза в германската полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!