Жириновски предупреди за Трета световна война

ОFFNews 18 ноември 2014 в 16:16 23258 18

Владимир Жириновски.

Снимка REUTERS/Grigory Dukor

Владимир Жириновски.

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски предупреди, че Украйна тласка Европа към Трета световна война, като повтаря стъпките на Сърбия през 1914 г., съобщи "Russia Today".

"Провокацията на Сърбия срещу Австро-Унгария предизвика Първата световна война, а днес историята се повтаря. За съжаление ще се случи и Украйна ще е причината за Третата световна война", заяви руснакът.

Жириновски посъветва Полша да се възползва от ситуацията и да завземе украинските градове Лвов, Ровно и други, а Унгария да прилапа транс-карпатските територии, докато Румъния превзема Черновци и Буковина.

"Тези земи са техни. Картите от 16 век ще покажат чии са били териториите, завзети от Киев", добави политикът.

Според лидера на ЛДПР левите идеи в Европа ще стават все по-популярни, докато икономическата криза набира сила, а все повече страни ще се върнат в лоното на руското влияние. 

"Точно затова Западът превръща Източна Европа, Прибалтика и Украйна във все по-десни, за да направи съюза с Русия невъзможен. Дори с риск за собствените си граждани, политиците бутат Източна Европа към фашизма, те правят всичко възможно, за да ги настроят срещу нас", категоричен е Жириновски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!